Ο γενικός στόχος του προγράμματος σπουδών Futur(e)ability είναι να εκπαιδεύσει επαγγελματίες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να κάνουν την online μάθηση πιο συμμετοχική, ευέλικτη και ενδιαφέρουσα. Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων που απαιτούνται στον κόσμο της εργασίας και περιλαμβάνει έξι διαφορετικά μαθήματα, τα οποία μπορούν να παρακολουθηθούν ανεξάρτητα.
Μάθημα 1: Βελτίωση της διαδικτυακής αλληλεπίδρασης. Το μάθημα “Βελτίωση της (διαδικτυακής) αλληλεπίδρασης” έχει ως στόχο να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να βελτιώσουν τη διαδικτυακή συμμετοχή και εμπλοκή των μαθητών στις τάξεις τους. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν εργαλεία και λογισμικό για διαδικτυακές δραστηριότητες, καθώς και στρατηγικές για την προώθηση της συμμετοχής των μαθητών, και θα μάθουν για εργαλεία, μεθοδολογίες και παιδαγωγικές μεθόδους για τη διαδικτυακή διδασκαλία.
Mάθημα 2: Διδασκαλία με ενσυναίσθηση για την ευημερία Το μάθημα Διδασκαλία με ενσυναίσθηση για την ευημερία προωθεί πιο ολιστικές και ολοκληρωμένες προσεγγίσεις διδασκαλίας και μάθησης. Επικεντρώνεται στα γνωστικά μαθησιακά αποτελέσματα, στις συναισθηματικές και σχεσιακές διαστάσεις της διδασκαλίας και στις στρατηγικές που προάγουν την ευημερία των μαθητών και των συναδέλφων.
Μάθημα 3: Αξιολόγηση των Εικαστικών Τεχνών. Η αξιολόγηση των εικαστικών τεχνών στοχεύει στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στοιχεία των εικαστικών τεχνών στο σχεδιασμό και την εφαρμογή ποιοτικών, διαδικτυακών αξιολογήσεων.
Μάθημα 4: Ψηφιακή αφήγηση για τη διδασκαλία πρακτικών μαθημάτων Αυτό το μάθημα διερευνά τη χρήση της Ψηφιακής Αφήγησης ως εργαλείο για τη διδασκαλία πρακτικών μαθημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Απευθύνεται σε δασκάλους, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που μπορεί να ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν την Ψηφιακή Αφήγηση ως εργαλείο στη διδακτική τους πρακτική ή ως βοήθημα για την αναστοχαστική αξιολόγηση. Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν την ιστορία της Ψηφιακής Αφήγησης και θα δουν πώς μια μορφή προσωπικής αφήγησης μπορεί να προωθήσει και να καταδείξει την πρακτική μάθηση.
Μάθημα 5: Διδασκαλία οπτικών μεθόδων στο διαδίκτυο στον πραγματικό κόσμο Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν και θα κατανοήσουν τους σχετικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικτυακή διδασκαλία, όπως το νομικό πλαίσιο, το οργανωτικό πλαίσιο, το γλωσσικό περιβάλλον, την τεχνολογική πρόσβαση και τους ηθικούς παράγοντες στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαδικτυακής διδασκαλίας οπτικών μεθόδων. Στο τέλος του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να παράγουν το δικό τους οπτικό υλικό και να υποστηρίζουν τους φοιτητές τους στην παραγωγή οπτικού υλικού σύμφωνα με τα ηθικά και νομικά πρότυπα και να εργάζονται σε πολύγλωσσα περιβάλλοντα για την υποστήριξη της μάθησης των φοιτητών, προκειμένου να παράγουν καλά μελετημένες προτάσεις μαθημάτων σύμφωνα με τις θεσμικές απαιτήσεις.
Μάθημα 6:Υλικό ανοικτού κώδικα. Το μάθημα Open Source Hardware απευθύνεται σε καθηγητές και μαθητές για να μάθουν για τις διαδικασίες ελεύθερου και ανοικτού υλικού και την πειραματική έρευνα στις επιστήμες. Αυτό το διαδικτυακό μάθημα καλύπτει τα οφέλη του βελτιωμένου πειραματικού σχεδιασμού, του μειωμένου κόστους, της αυξημένης προβολής και των βελτιωμένων ευκαιριών κατάρτισης και εκπαίδευσης. Η τρέχουσα επιλογή αδειών χρήσης υλικού ανοικτού κώδικα (OSHW) και οι αρχές και ο ορισμός της Ένωσης Υλικού Ανοικτού Κώδικα αξιολογούνται για να συγκεντρωθούν διδάγματα για τους προγραμματιστές OSHW.
Training Methodologies: Online Courses
