Futur(e)ability// Digital och tvärvetenskaplig kompetens för online-lärare

Det övergripande målet med Futur(e)ability-programmet är att utbilda yrkesverksamma inom högre utbildning för att göra online-lärande mer delaktigt, flexibelt och intressant. Programmet stöder utvecklingen av kompetenser och färdigheter som krävs i arbetslivet och består av sex olika kurser, som kan läsas oberoende av varandra.

Kurs 1: Förbättra interaktion online. Kursen Improving (Online) Interaction syftar till att hjälpa lärare att förbättra elevernas deltagande och engagemang online i sina klassrum. Under kursen kommer deltagarna att utforska verktyg och programvara för onlineaktiviteter, samt strategier för att främja studenternas deltagande, och lära sig om verktyg, metoder och pedagogik för onlineundervisning.

Kurs 2: Att undervisa med empati för välbefinnande Kursen Teaching with Empathy for Well-Being främjar mer holistiska och integrativa undervisnings- och inlärningsmetoder. Den fokuserar på kognitiva inlärningsresultat, de affektiva och relationella dimensionerna av undervisning och strategier som främjar välbefinnandet hos studenter och kollegor.

Kurs 3: Bedömning av bildkonst. Bedömning av visuell konst syftar till att stödja lärare som undervisar i element av visuell konst i utformningen och genomförandet av högkvalitativa online-bedömningar.

Kurs 4: Digital Storytelling för undervisning i praktiska ämnen Denna kurs utforskar användningen av Digital Storytelling som ett verktyg för att undervisa i praktiska ämnen inom högre utbildning.  Den riktar sig till lärare, utbildare och praktiker som kan vara intresserade av att använda Digital Storytelling som ett verktyg i sin undervisning eller som ett hjälpmedel för reflektiv bedömning. Deltagarna kommer att förstå historien bakom Digital Storytelling och se hur en form av personligt berättande kan främja och demonstrera praktiskt lärande.

Kurs 5: Att undervisa i visuella metoder online i den verkliga världen Under kursen kommer deltagarna att utforska och förstå relevanta faktorer som påverkar onlineundervisning, såsom rättsliga ramar, organisatoriska sammanhang, språkmiljö, teknisk tillgång och etiska faktorer i utformningen och leveransen av onlineundervisning i visuella metoder. I slutet av kursen kommer deltagarna att kunna producera sitt eget visuella material och stödja sina studenter i produktionen av visuellt material i enlighet med etiska och juridiska standarder och att arbeta i flerspråkiga miljöer för att stödja studenternas lärande i syfte att producera väl övervägda kursförslag i linje med institutionella krav.

Kurs 6: Hårdvara med öppen källkod. Kursen Open Source Hardware riktar sig till lärare och studenter som vill lära sig mer om gratis hårdvaruprocesser med öppen källkod och experimentell forskning inom naturvetenskap. Denna onlinekurs täcker fördelarna med förbättrad experimentell design, minskade kostnader, ökad synlighet och förbättrade utbildningsmöjligheter. Det aktuella urvalet av licenser för hårdvara med öppen källkod (OSHW) och principerna och definitionen från Open-Source Hardware Association utvärderas för att samla lärdomar för OSHW-utvecklare.

Training Methodologies: Online Courses